Δωρεά εξοπλισμού, προστατευτικών μέσων και 20 χιλ. ευρώ από την GSK στην Ελλάδα


Σε δωρεά εξοπλισμού και προστατευτικών μέσων καθώς και το ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ προχώρησε η GSK στην Ελλάδα για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και δομών. Παράλληλα, η εταιρία διαβεβαιώνει για την ομαλή τροφοδοσία, τη τήρηση μέτρων ασφαλείας, την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πελατών και Παραγγελιών.

Στην θωράκιση των Πνευμονολογικών Κλινικών νοσοκομείων αναφοράς και λοιπόν δομών που εμπλέκονται στη διαχείριση της πανδημίας συνεισέφερε η GSK στην Ελλάδα. Ειδικότερα, προσφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων 3 αναπνευστήρες, 6 monitor παρακολούθησης και 2.000 ιατρικές μάσκες και 20.000 ευρώ για την αγορά επιπρόσθετου υλικού που θα συμβάλλει στον επαρκή εξοπλισμό των εν λόγω δομών. Η εταιρεία είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις Αρχές και διερευνούμε επιπρόσθετους τρόπους συμβολής.

Λειτουργία

Λόγω της υγειονομικής κρίσης η GSK στην Ελλάδα ενημερώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα, τροφοδοτεί κανονικά την αγορά με τα φάρμακα και εμβόλια, ενώ παρακολουθεί σε διαρκή βάση το εφοδιαστικό πλάνο και εφόσον χρειαστεί, θα προβεί στις απαιτούμενες αναθεωρήσεις, με στόχο τη βέλτιστη δυνατή κάλυψη των αναγκών.

Στο πλαίσιο των μέτρων μείωσης της διασποράς του ιού, οι εργαζόμενοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους κανονικά, προσαρμόζοντας ωστόσο, από τις 13 Μαρτίου 2020, την εργασία τους από το σπίτι, ενώ οι συνεργάτες δεν πραγματοποιούν επισκέψεις στους Επαγγελματίες Υγείας, αλλά συνεχίζουν την επικοινωνία τους με καινοτόμους τρόπους εξ αποστάσεως διάδρασης.

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών και Παραγγελιών της εταιρείας λειτουργεί κανονικά, ενώ το σύνολο των εργαζομένων της GSK είναι προσβάσιμο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου και της χρήσης των μεθόδων τηλεδιάσκεψης και βιντεοδιάσκεψης.

Στο πνεύμα της ενημέρωσης του ιατρικού κόσμου για τη διαχείριση της πανδημίας του κοροναϊού, παραχωρήθηκε η τεχνογνωσία και η διαδικτυακή πλατφόρμα της GSK για την εξ αποστάσεως επικοινωνία και διάδραση. Με τον τρόπο αυτό η GSK στην Ελλάδα στήριξε την πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμολογικής Εταιρείας. Στη δράση αυτή συμμετείχαν περισσότεροι από 500 Επαγγελματίες Υγείας.

Αντίστοιχα, υποστήριξε με τη διαδικτυακή πλατφόρμα της και τον Ιατρικό Σύλλογο Ροδόπης, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του για τον ίδιο σκοπό.

Επίσης, η διαδικτυακή πλατφόρμα της GSK προσφέρθηκε για την εξ’ αποστάσεως επικοινωνίας μεταξύ περισσότερων από 500 Παιδιάτρων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής να πληροφορήσει τις Κατευθυντήριες Οδηγίες για την υλοποίηση του εμβολιασμού και τον τρόπο λειτουργίας των παιδιατρείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και τη διαχείριση των επιβεβαιωμένων περιστατικών με COVID-19.

Παγκόσμια συμβολή

Σε παγκόσμιο επίπεδο προσφέρθηκαν 10 εκατομμύρια δολάρια στον ΠΟΥ και το Ταμείο Αλληλεγγύης και Ανταπόκρισης στον COVID-19 του Ιδρύματος των Ηνωμένων Εθνών για την υποστήριξη του WHO και των εταίρων στην πρόληψη, τον εντοπισμό και τη διαχείριση της πανδημίας.

Ακόμη, η GSK συνεργάζεται για την ανάπτυξη εμβολίων με πέντε εταιρείες-εταίρους και ερευνητικές ομάδες σε όλο τον κόσμο, όπως είναι οι συνεργασίες με το Πανεπιστήμιο Queensland και Clover Biopharmaceuticals για να καταστεί η vaccine adjuvant τεχνολογία της  διαθέσιμη για τα αντίστοιχα ερευνητικά προγράμματα εμβολίων έναντι του COVID-19. Στην ανακοίνωσή της τονίζεται ότι η χρήση ενός ανοσοενισχυτικού/adjuvant είναι δυνατόν να μειώσει την ποσότητα της απαιτούμενης πρωτεΐνης εμβολίου ανά δόση, επιτρέποντας την παραγωγή περισσότερων δόσεων εμβολίου και συνεπώς συμβάλλοντας στην προστασία περισσότερων ανθρώπων.

Πηγή: virus.com.gr


Δείτε περισσότερα