Γρήγορο τεστ για COVID-19 μέσω smartphone

Κάποιος απλώς θα βάζει δείγμα σάλιου σε συσκευή προσκολλημένη στο τηλέφωνο και θα έχει το αποτέλεσμα σε λίγα λεπτά.

Βάζοντας δείγμα σάλιου σε μικροσκοπική συσκευή προσκολλημένη στο smartphone, κάποιος θα μπορεί να ξέρει σε 5 λεπτά αν έχει μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, δήλωσαν ερευνητές του Université de Montréal.

Δείτε επίσης: Τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορονοϊού σε μια βδομάδα

Οι ερευνητές εργάζονται σε τεχνική για τη διάγνωση της COVID-19 με χρήση smartphone.

Ο καθηγητής Xavier Banquy, δήλωσε ότι κάποιος απλώς θα βάζει δείγμα σάλιου σε συσκευή προσκολλημένη στο τηλέφωνο και θα έχει το αποτέλεσμα σε λίγα λεπτά.

Η συσκευή φάνηκε αποτελεσματική στο εργαστήριο αλλά δεν έχει δοκιμαστεί σε φυσικό περιβάλλον.

Σε συνεργασία με την εταιρεία Plasmetrix, η ερευνητική ομάδα ανέπτυξε πρωτότυπο της συσκευής η οποία έχει μικρό μέγεθος- περίπου 5 τετραγωνικά εκατοστά.

Τεχνικά είναι μικροσκοπικό σπεκτρόμετρο, που χρησιμοποιεί τεχνική απεικόνισης γόβα τον εντοπισμό ιικού φορτιού στο σάλιο.

Σε δείγμα από άνθρωπο που έχει μολυνθεί, υπάρχουν μεταξύ 100.000 και ενός εκατομμυρίου σωματίδια που μπορούν να διακριθούν από την camera της συσκευής.

Οι ερευνητές πήραν άλλον δρόμο όσον αφορά τον τρόπο εξέτασης, ο οποίος αναγνωρίζει άμεσα την παρουσία του ιού στον οργανισμό.

Μετά τη λήψη του αποτελέσματος, εξειδικευμένο προσωπικό μπορεί να πραγματοποιήσει περαιτέρω αναλύσεις για να διαπιστώσει το επίπεδο λοίμωξης. Χρησιμοποιώντας σύστημα video imaging μπορούν να παρατηρήσουν την εξέλιξη της λοίμωξης. Πηγή: iatronet.gr


Δείτε περισσότερα

5 views0 comments