"Βόμβα" από το CDC: Ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί και αερογενώς με σταγονίδια

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) αναφέρουν ότι ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί και με σταγονίδια που παραμένουν στον αέρα από λίγα λεπτά μέχρι και ώρες.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ επικαιροποίησαν σήμερα τις οδηγίες τους για τον κορονοϊό, αναφέροντας ότι ορισμένες φορές ενδέχεται να μεταδίδεται αερογενώς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ορισμένες μολύνσεις μπορεί να οφείλονται σε έκθεση στον ιό σε μικροσταγονίδια ή αερολύματα που παραμένουν στον αέρα από λίγα λεπτά μέχρι και ώρες (https://bit.ly/3ndJxIi).

Η επικαιροποίηση αυτή αναγνωρίζει δημοσιευμένες αναφορές που έδειξαν ότι υπήρξαν κάποιες περιορισμένες, ασυνήθιστες περιστάσεις στις οποίες άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από την Covid-19 μόλυναν άλλους ενώ βρίσκονταν σε απόσταση μεγαλύτερη των 2 μέτρων μεταξύ τους ή ότι κάποιοι μολύνθηκαν λίγη ώρα αφότου ένας θετικός στον νέο κορονοϊό άνθρωπος είχε φύγει από τον χώρο όπου βρίσκονταν.

Διαβάστε επίσης: Τσιόδρας: Το δεύτερο κύμα της πανδημίας χτυπά την Ευρώπη – Προβληματισμός για την αυξημένη θνησιμότητα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα CDC σημείωσαν ότι η μετάδοση έγινε σε κλειστούς χώρους με κακό εξαερισμό όπου γίνονταν δραστηριότητες οι οποίες αναγκάζουν τους ανθρώπους να ανασαίνουν βαριά (για παράδειγμα, τραγουδούσαν ή αθλούνταν).

Τον περασμένο μήνα τα CDC είχαν ανεβάσει στον ιστότοπό τους μια οδηγία, την οποία όμως κατέβασαν σχεδόν αμέσως, με την οποία έκαναν λόγο για πιθανή αερογενή μετάδοση του νέου κορονοϊού. Πηγή: thetoc.gr


Δείτε περισσότερα νέα

25 views0 comments