Αυτό είναι το σημείο του σώματος που αν σας πονά μπορεί να έχετε κοροναϊό

Αν και τα βασικά συμπτώματα της COVID-19 είναι, πλέον, ευρέως γνωστά (πυρετός, ξηρός βήχας, δύσπνοια και κόπωση), δεν είναι τα μοναδικά σημάδια που δείχνουν πιθανή μόλυνση από τον ιό SARS-CoV-2.

Αν και τα βασικά συμπτώματα της COVID-19 είναι, πλέον, ευρέως γνωστά: πυρετός, ξηρός βήχας, δύσπνοια και κόπωση, δεν είναι τα μοναδικά σημάδια που δείχνουν πιθανή μόλυνση από τον ιό SARS-CoV-2.

Ο κορονοϊός μπορεί να επηρεάσει σχεδόν κάθε μέρος του οργανισμού, από το γαστρεντερικό σωλήνα μέχρι την αίσθηση όσφρησης και γεύσης. Αλλά σύμφωνα με νέα έρευνα, μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο σε ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματός σας που μπορεί να σας εκπλήξει. Κορονοϊός: Ο πόνος στα μάτια δείχνει πιθανή COVID-19 Σύμφωνα με μια ανασκόπηση επιμέρους ερευνών, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLOS One, τα οφθαλμικά συμπτώματα επηρεάζουν το 11,6% των ασθενών με COVID-19.

Ο πόνος στα μάτια αναφέρεται ως το πιο κοινό σύμπτωμα, επηρεάζοντας το 31,2% των ασθενών με συμπτώματα που σχετίζονται με τα μάτια.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη μελέτη, ο πόνος στα μάτια ήταν μόνο ένα από την λίστα με οφθαλμικά συμπτώματα που σχετίζονται με την COVID-19.

Άλλα συμπτώματα στα μάτια είναι:

Εκκρίσεις υγρού, σε ασθενείς με συμπτώματα στα μάτια παρατηρείται στο: 19,2%

Δακρύρροια, σε ασθενείς με συμπτώματα στα μάτια παρατηρείται στο: 15,4%

Αίσθηση ότι “κάτι μπήκε στο μάτι”, σε ασθενείς με συμπτώματα στα μάτια παρατηρείται στο: 14%

Ξηρότητα, σε ασθενείς με συμπτώματα στα μάτια παρατηρείται στο: 13,4%

Ερυθρότητα, σε ασθενείς με συμπτώματα στα μάτια παρατηρείται αυτό: 10,9% Πηγή: in.gr


Δείτε περισσότερα νέα

5 views0 comments