Από σήμερα τα ραντεβού για εμβολιασμό άνω των 85 ετών


Η αρχή για τα ραντεβού ηλικιωμένων αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με δήλωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους. Γενικότερα, η προοπτική στην Ελλάδα είναι να χορηγούνται 17.500 εμβόλια ημερησίως, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα για τα ραντεβού των πολιτών για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19, θα παρουσιαστεί στη σημερινή τακτική ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης, του υπουργείου Υγείας στις 18:00. «Η λειτουργία της για τους πολίτες ηλικίας 85 ετών και άνω, θα ξεκινήσει αμέσως μετά» διαβεβαίωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα από την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού, έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα 44.080, ενώ το τελευταίο 24ωρο προστέθηκαν 4086 δόσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε ότι η δυναμική του προγράμματος εμβολιασμού «δεν θα παραμείνει στις ~8.000/ημερησίως καθόλη τη διάρκεια του 2021, όπως διάφοροι καλόπιστα (ή όχι) υπέθεσαν ή φοβήθηκαν».

Με νόημα ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι η αρχή έγινε με «μερικές εκατοντάδες εμβόλια την ημέρα την πρώτη εβδομάδα, ανεβήκαμε στις 5.000+ στις 4/1, χθες υπερβήκαμε τις 8.000 και από 20/1 που τα εμβολιαστικά κέντρα θα φτάσουν τα 189 με 367 εμβολιαστικές γραμμές, θα φτάσουμε τα 17.500 εμβόλια ημερησίως (~48 εμβόλια/ημερησίως/εμβολιαστική γραμμή) για τον υπόλοιπο Ιανουάριο με στόχο την εξάντληση της πλειονότητας των διαθεσίμων εμβολίων του πρώτου μήνα».

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός οι γραμμές εμβολιασμού αναπτύσσονται σταδιακά γεγονός το οποίο απέδωσε αφενός στο διαθέσιμο αριθμό εμβολίων που έχουμε παραλάβει και αφετέρου στην ανάγκη εκπαίδευσης του προσωπικού που διενεργεί τους εμβολιασμούς χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία και διαδικασίες καταχώρισης που εφαρμόζονται για πρώτη φορά.

Η βαθμιαία εξέλιξη του σχεδιασμού σχετίζεται και με «την προσεκτική δοκιμή μιας εξαιρετικά συνθέτης εφοδιαστικής αλυσίδας διανομής των φιαλιδίων του εμβολίου υπό πολύ αυστηρές προδιαγραφές αποθήκευσης, ψύξης και μεταφοράς από τα 5 hubs σε όλη την Ελλάδα», σύμφωνα με τον υφυπουργό. Πηγή: virus.com.gr


Δείτε περισσότερα νέα

15 views0 comments