Απολογισμός δράσεων της ELPEN για το 2019


Μια δημιουργική χρονιά είχε η ELPEN το 2019 καθώς διέπρεψε σε διάφορους τομείς καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα από την παροχή νέων φαρμάκων έως τις δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Ενισχυμένο «δίχτυ» προστασίας παρέχεται εδώ και ένα χρόνο από την ELPEN σε ασθενείς χάρη στα νέα πιο αποτελεσματικά φάρμακα για στις νόσους της υπερλιπιδαιμίας, της υπέρτασης, του άσθματος και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ).

Ιδιαίτερης μνείας χρήζει ο ανασχεδιασμός της καινοτόμας εισπνευστικής συσκευής Elpenhaler®. Πρόκειται για ένα από τα πιο καταξιωμένα προϊόντα της εταιρείας, το οποίο αποτελεί εφεύρεση του Προέδρου και ιδρυτή της, φαρμακοποιού, Δημήτρη Πενταφράγκα. Χάρη στην εμπειρία του δικού της επιστημονικού προσωπικού και στην τεχνογνωσία κορυφαίων επιστημόνων υψηλής εξειδίκευσης, η Elpenhaler® βελτιώθηκε, εξελίσσοντας μια καινοτομία με διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε περισσότερα από 100 κράτη.

Βήματα προόδου σημειώθηκαν σε ότι αφορά και την σειρά Almora PLUS® καθώς η οικογένεια της Elpen «καλωσόρισε» ένα νέο καινοτόμο σκεύασμα για την ανακούφιση των βρεφικών κολικών και την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος σε βρέφη και νήπια. Πρόκειται για το Almora PLUS® Baby Drops, ένα σύγχρονο συμπλήρωμα διατροφής ιδανικό για την πρόληψη των γαστρεντερικών διαταραχών και την ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος σε καταστάσεις όπως οι βρεφικοί κολικοί, ο μετεωρισμός, η δυσπεψία, η διάρροια και η δυσκοιλιότητα.

Το brand name του Ελληνικού Φαρμάκου ενίσχυσε η Elpen στις αγορές της Ευρώπης, της Ασίας, της Άπω και Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Εκτιμάται ότι περισσότερα από 20 σκευάσματα της πουλήθηκαν στο εξωτερικό και μάλιστα έφθασαν το 14% του κύκλου εργασιών της.

Επιδίωξή της είναι να εξελιχθεί σε μια ανταγωνιστική Ελληνική φαρμακοβιομηχανία ευρωπαϊκών προδιαγραφών με σημαντικές επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη, με εξαγωγές σε όλο τον κόσμο και ερευνητικές δομές, που στελεχώνονται από Έλληνες επιστήμονες.

Ενδεικτικό της πορείας της είναι ότι τον προηγούμενο Νοέμβριο του, η Elpen έλαβε μέρος για 10η συνεχόμενη χρονιά στη διεθνή και κορυφαία έκθεση στον χώρο του φαρμάκου CPhI.

Στηρίζοντας πρωτοβουλίες

Στο πλευρό σημαντικών εγχειρημάτων βρέθηκε η Elpen. Συγκεκριμένα, η σειρά Almora PLUS® ήταν υπερήφανος χορηγός στο 11ο Race for The Cure®, του αγώνα RUN TOGETHER, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, καθώς και τον 5ο ΑΡαφήνειο Αγώνα Δρόμου 2019.

Σε πνεύμα περιβαλλοντικής αφύπνισης, 150 εργαζόμενοι της ELPEN μαζί με τις οικογένειες τους δεντροφύτεψαν την περιοχή του Νέου Βουτζά που είχε πληγεί από τις πυρκαγιές του 2018. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού των εργαζομένων της σε συνεργασία με το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Α.Π) και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Μεταξύ άλλων, η Elpen στήριξε την εκπαίδευση ιατρών και νοσηλευτών με τη συνεργασία του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρεία. Αρωγός ήταν και στην πρακτική άσκηση γυναικολόγων στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική στο πλαίσιο του Μετεκπαιδευτικού Προγράμματος του «Μητέρα» Ουρο-Γυναικολογία.

Ομιλίες με θέμα την πειραματική έρευνα και τη συγγραφή επιστημονικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά παρέθεσε ο Διευθυντής του Ερευνητικού, Εκπαιδευτικού και Πειραματικού Κέντρου της ELPEN, Απόστολος Ε.Παπαλόης. Πηγή: virus.com.gr


Δείτε περισσότερα