Αποκαλυπτικό διάγραμμα δείχνει την αξία του εμβολιασμού


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε ένα αποκαλυπτικό διάγραμμα που είναι βασισμένο σε στοιχεία του ECDC, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων. Το διάγραμμα δείχνει ξεκάθαρα ότι σε χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, οι θάνατοι είναι σαφώς λιγότεροι και το αντίστροφο.

Το διάγραμμα απεικονίζει τη σχέση ανάμεσα στην εμβολιαστική κάλυψη και των θανάτων από κορονοϊό στα κράτη μέλη της ΕΕ. Στην αριστερή στήλη αναφέρεται το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης ανά χώρα, ενώ στη δεξιά ο αριθμός των θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Βλέπουμε λοιπόν ότι στις χώρες με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη (Μάλτα, Πορτογαλία, Δανία) οι θάνατοι είναι συντριπτικά λιγότεροι, ενώ σε εκείνες με χαμηλή κάλυψη (Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία). Εξαίρεση δείχνει να είναι η Σλοβακία -αν και δεν γνωρίζουμε αν η καταγραφή των θανάτων γίνεται με τον ίδιο τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στον «κλοιό» του κορονοϊού η Ευρώπη- ΠΟΥ: Τον Μάρτιο οι νεκροί θα ξεπεράσουν τα 2,2 εκατ.

Το διάγραμμα αποτελεί την πιο χειροπιαστή απόδειξη ότι ο εμβολιασμός παρέχει αποτελεσματική προστασία έναντι της βαριάς νόσησης και θανάτου από covid-19. Εμβολιαστείτε άμεσα.

Πηγή: virus.com.gr


Δείτε περισσότερα νέα

17 views0 comments