Απαγόρευση διάθεσης ΜΗΣΥΦΑ από ηλεκτρονικά φαρμακεία


Την αναστολή εφαρμογής του νόμου που επέτρεπε στα e-shop φαρμακεία να διαθέτουν τα ΜΗΣΥΦΑ μέσω του διαδικτύου πέτυχε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Σε ανακοίνωσή του επισημαίνεται ότι απειλούνταν η οικονομική επιβίωση των μικρoμεσαίων φαρμακείων.

«Σήμερα ο φαρμακευτικός κλάδος μπορεί να αισθάνεται περήφανος και ευτυχής γιατί καταφέραμε να αποτρέψουμε την εφαρμογή ενός μνημονιακού νόμου, που ήταν μια πραγματική και τεράστια απειλή για την βιωσιμότητα του μικρομεσαίου ελληνικού φαρμακείου» αναφέρεται χαρακτηριστικά από τον ΠΦΣ. Προτεραιότητα είχε δοθεί στο ζήτημα από την διοίκηση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου καθώς «τα ΜΗΣΥΦΑ που αποτελούν το σημαντικότερο κομμάτι της ρευστότητας των φαρμακείων μας»

Η αναστολή τέθηκε σε ισχύ με σχετική ΚΥΑ των Υπουργών, Υγείας Θάνου Πλεύρη και Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ύστερα από πολύμηνες συζητήσεις. Πλέον τα ΜΗΣΥΦΑ θα διακινούνται κατ’ αποκλειστικότητα από τα φαρμακεία μας. Ο ΠΦΣ τονίζει πως το πρωτεύον θεσμικό αίτημα ικανοποιήθηκε, αφού οι αρμόδιοι υπουργοί εισάκουσαν τα επιχειρήματα του υπέρ της προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: ΦΕΚ-Β-1965_-ΔΙΑΘΕΣΗ-ΜΗΣΥΦΑ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ-ΑΠΟ-ΤΑ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ-ΔΙΑ-ΧΕΙΡΟΣ-ΦΑΡΜΑΡΚΟΠΟΙΟΥ

Συνεπώς, θα παραμείνει η αποκλειστική διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ μέσω των φαρμακείων, επιτρέποντας την εξ’ αποστάσεως πώληση από τα e-shop φαρμακεία μόνο των γενικής διάθεσης φάρμακα. Τα συγκεκριμένα φάρμακα, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο (ΦΕΚ 2219/Β/2016), διατίθενται ήδη από το 2016 από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος λιανικής διάθεσης τροφίμων. Πηγή: virus.com.gr


Δείτε περισσότερα νέα

11 views0 comments