Απίστευτο! Είχαν προβλέψει την επιδημία με κοροναϊό από το 2015


Από το 2015, είχε προβλεφθεί ο κίνδυνος πανδημίας κοροναϊού από νυχτερίδες από μία διεθνή ομάδα ερευνητών! Μάλιστα, είχαν συνθέσει στο εργαστήριο έναν τέτοιο ιό και τον είχαν δοκιμάσει σε ποντίκια για να ελέγξουν τη μεταδοτικότητά του!

Η μελέτη τους είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό Nature το Δεκέμβριο του 2015 (Δείτε όλη τη μελέτη εδώ Nature study). Στόχος τους όπως αναφέρουν ήταν να μελετήσουν το δυνητικό κίνδυνο από έναν κοροναϊό τύπου SARS. Να μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε μόλις 3 χρόνια από την επιδημική έξαρση του SARS, που είχε σκοτώσει περίπου 900 άτομα.

Οι ερευνητές απομόνωσαν ένα στέλεχος αυτής της οικογένειας ιών (SARS-CoV) και δημιούργησαν μία χειμμαιρική έκδοση για να δοκιμάσουν να μολύνουν ποντίκια. Οι δοκιμές τους είχαν επιβεβαιώσει ότι ο ιός ήταν πολύ μεταδοτικός και είχε το δυναμικό να προκαλέσει σοβαρή αναπνευστική λοίμωξη στους ποντικούς.

Έτσι, λοιπόν, οι ερευνητές είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι κοροναϊοί αυτής της οικογένειας, που κυκλοφορούν μεταξύ των νυχτερίδων, αποτελούν δυνητικά κίνδυνο πρόκλησης σοβαρής επιδημίας και στον άνθρωπο. Αποτελεί τραγική ειρωνεία ότι επιβεβαιώνονται με τον πλέον δραματικό τρόπο 5 χρόνια αργότερα…

Πηγή: virus.com.gr


Δείτε περισσότερα

19 views0 comments