Αντίσωμα που απομόνωσαν επιστήμονες στο Ισραήλ πιθανό αντίδοτο στον κοροναϊό

Σημαντική ανακάλυψη στην αντιμετώπιση του κοροναϊού, ισχυρίζονται ότι έκαναν οι ερευνητές στο Ισραήλ.

Οι ερευνητές τόνισαν ότι έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στην απομόνωση ενός αντισώματος που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία εκείνων που πάσχουν από κοροναϊό.

Αν και το αντίσωμα δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα ή ανθρώπους, φαίνεται ότι πληροί τρία βασικά κλινικά συστατικά απαραίτητα για μια βιώσιμη θεραπεία.

Η έρευνα, που ανακοινώθηκε από το Ινστιτούτο Βιολογικής Έρευνας του Ισραήλ, αποσκοπεί στην ικανοποίηση τριών βασικών παραμέτρων:

  • Πρώτον, το αντίσωμα είναι μονοκλωνικό, πράγμα που σημαίνει ότι συγκεκριμένα δεν έχει επιβλαβείς πρωτεΐνες που διαφορετικά θα κάνουν το αντίσωμα δύσκολο στη χρήση.

  • Δεύτερον, το αντίσωμα είναι ικανό να εξουδετερώσει τον κοροναϊό.

  • Τρίτον, λαμβάνοντας υπόψη τις διάφορες μεταλλάξεις του ιού παγκοσμίως, το ισραηλινό αντίσωμα δοκιμάστηκε ειδικά έναντι του επιθετικού στελέχους του κοροναϊού.

Παρόλο που υπήρξαν αρκετές ανακαλύψεις στην έρευνα αντισωμάτων τους τελευταίους μήνες (συμπεριλαμβανομένου σχετικού ευρήματος από Ολλανδούς ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Utrecht και στο Πανεπιστήμιο Erasmus το Μάρτιο), Ισραηλινοί ερευνητές ισχυρίστηκαν σε μια δήλωση ότι «από όσο γνωρίζουμε, σύμφωνα με εκτενή επιστημονική έρευνα δημοσιεύσεις από όλο τον κόσμο, το Ινστιτούτο Βιολογικής Έρευνας είναι το πρώτο στον κόσμο που πέτυχε αυτήν την ανακάλυψη σε αυτές τις τρεις παραμέτρους ταυτόχρονα. »

Ενώ το χρονοδιάγραμμα για περαιτέρω ανάπτυξη δεν επιβεβαιώθηκε, τα επόμενα βήματα στην έρευνα αντισωμάτων θα είναι δοκιμή σε ζώα και τελικά σε ανθρώπους, τα οποία όμως χρειάζονται αρκετό χρόνο.

Δείτε επίσης: Υπό ανάπτυξη 4 είδη εμβολίων-Χρειάζεται κοινή αξιολόγηση

Ωστόσο, σε έναν παγκόσμιο αγώνα για την εξεύρεση ιατρικών παρεμβάσεων για τον θανατηφόρο κοροναϊό, η ανακοίνωση του Ισραήλ τροφοδοτεί με αισιοδοξία τον επιστημονικό κόσμο για πρόοδο κατά του νέου ιού με ταχύ ρυθμό.

Το Ινστιτούτο Βιολογικής Έρευνας παρέμεινε επιφυλακτικό ως προς το χρονοδιάγραμμα, ωστόσο, στη δήλωσή του ανέφερε: «Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο, αλλά στη συνέχεια έρχονται περίπλοκες δοκιμές και μια διαδικασία για τη λήψη έγκρισης. Σύμφωνα με την αξιολόγηση των επιστημόνων του ινστιτούτου, αυτή η τεχνολογική ανακάλυψη είναι έτοιμη να συντομεύσει τη διαδικασία, η οποία θα συνεχιστεί για αρκετούς μήνες.».

Πηγή: Healthmag.gr


Δείτε περισσότερα

10 views0 comments