Αδύνατο να προβλέψουμε πότε θα βγει το εμβόλιο λέει η Ένωση Ευρωπαϊκών Φαρμακοβιομηχανιών


Ανατροπή στην παραγωγή και χορήγηση του εμβολίου κατά του κοροναϊού, φέρνει η Ένωση Ευρωπαϊκής Φαρμακοβιομηχανίας, αφού λέει πως είναι αδύνατο να προβλεφθεί πότε θα κυκλοφορήσει ένα αποτελεσματικό εμβόλιο.

Η επικεφαλής της Ένωσης Ευρωπαϊκών Φαρμακευτικών Βιομηχανιών, Νάταλι Μολ, σε αποκλειστική συνέντευξη στο MEGA, είπε ότι δεν μπορούμε να έχουμε μια ασφαλή πρόβλεψη για το πότε θα υπάρξει ένα εμβόλιο κατά της πανδημίας.

«Καταλαβαίνουμε την επιθυμία όλων για ένα εμβόλιο γρήγορα, αλλά αυτό δεν μπορεί ποτέ να γίνει εις βάρος της ασφάλειας. Είναι δύσκολο και αδύνατο να προβλέψουμε ακριβώς τα χρονικά πλαίσια της διαθεσιμότητας του εμβολίου κατά Covid-19».

Διαβάστε επίσης: COVID-19: GSK και η Sanofi ξεκινούν δοκιμές εμβολίου σε ανθρώπους

Πηγές στις Βρυξέλλες σημειώνουν ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, που θα εγκρίνει το εμβόλιο, αναμένει να είναι έτοιμο τον Αύγουστο του 2021.

Όσον αφορά το ρωσικό εμβόλιο, η Νάταλι Μολ ανέφερε ότι «οι εταιρείες μας θα αισθανθούν άνετα να διαθέσουν ένα εμβόλιο μόνο αν έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου, αλλά επίσης έχει γενική και παγκόσμια αποδοχή».

Δείτε video την αποκλειστική συνάντευξη

Πηγή: in.gr


Δείτε περισσότερα νέα

22 views0 comments