Αγώνας δρόμου για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού. Κλινικές δοκιμές σε πάνω από 100.000 εθελοντές


Αγώνας δρόμου βρίσκεται σε εξέλιξη παγκοσμίως για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού. Εκτός από το ρωσικό Sputnik V και αυτό της Οξφόρδης από την AstraZeneca, έτοιμο για κλινικές δοκιμές είναι και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

H Johnson & Johnson σκοπεύει να κάνει δοκιμές του πειραματικού εμβολίου της σε έως και 60.000 εθελοντές, στο τελικό στάδιο της μελέτης, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με μια αμερικανική κυβερνητική βάση δεδομένων κλινικών δοκιμών.

Οι δοκιμές θα διεξαχθούν σε σχεδόν 180 σημεία σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ και άλλων χωρών περιλαμβανομένης της Βραζιλίας και του Μεξικού, σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναρτήθηκαν στο clinicaltrials.gov τη 10η Αυγούστου.

Άλλες φαρμακευτικές εταιρείες όπως η Moderna Inc και η Pfizer στοχεύουν σε 30.000 εθελοντές για τις τελικές μελέτες τους. Η J&J δεν έχει προς το παρόν ανταποκριθεί στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters να σχολιάσει σχετικά. Διαβάστε επίσης: Εμβόλιο κατά κοροναϊού : Η Κομισιόν εξασφάλισε 225 εκατ. δόσεις από γερμανική εταιρία

Οι κλινικές δομικές του εμβολίου Sputnik V δεν παρουσίασαν σοβαρές παρενέργειες Ούτε μία σοβαρή παρενέργεια δεν παρουσιάσθηκε στους εθελοντές μετά τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου Sputnik V στις οποίες συμμετείχαν, δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέι και αρμόδιος για το επιστημονικό έργο αναπληρωματικό μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Ντενίς Λογκουνόφ. «Το εμβόλιο δοκιμάσθηκε σε υγιείς εθελοντές ηλικίας 18 έως 60 ετών και έδειξε ένα πολύ καλό προφίλ ασφαλείας. Δεν καταγράφηκε ούτε ένα περιστατικό σοβαρών παρενεργειών» δήλωσε ο Λογκουνόφ. Πηγή: economico.gr

Δείτε περισσότερα

23 views0 comments