Ένα νέο στέκι με στοιχεία design του 60 και πιάτα για όλα τα γούστα.


Το νέο εστιατόριο του Σταύρου Θεοδωράκη στο κέντρο της Αθήνας.

Επιστρέφει στις… παλιές του συνήθειες ο Σταύρος Θεοδωράκης με ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, παρέα με φίλους και την κόρη του. Πρόκειται για το εστιατόριο «Λ 19» στην οδό Λέκκα, το οποίο, σερβίρει προϊόντα μικρών, τοπικών παραγωγών από όλη την Ελλάδα. Η απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη έρχεται μετά την απόφαση να δώσει τέλος στην πολιτική του καριέρα, αφού μετά το καταστροφικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, το Ποτάμι δεν κατέβηκε στις εθνικές εκλογές. Πρόσφατα το Ποτάμι αποφάσισε με την ψήφο των μελών του να σταματήσει την λειτουργία του, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης δώρισε την οικονομική ενίσχυση του κόμματος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για να ενισχύσει την έρευνα.

Μια τεράστια μπάρα στις αποχρώσεις του πετρόλ δεσπόζει στον χώρο, με τους πελάτες να τρώνε και να πίνουν είτε γύρω από την μπάρα είτε στα λιγοστά τραπέζια. Αυγά με στάκα το πρωί, μπέργκερ το μεσημέρι, σουβλάκια με μανιτάρια το βράδυ, μαζί βέβαια με τον κρητικό ντάκο με κρασόξυδο είναι μερικοί από τους μεζέδες που θα βρει κανείς στο 19 της οδού Λέκκα, την κουζίνα του οποίου επιμελείται ο Κωνσταντίνος Μπαλτουμάς. Να θυμηθούμε ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε ανοίξει τον Σεπτέμβριο του 2005 το επιτυχημένο εστιατόριο «Αλάτσι» πίσω από το Χίλτον. Στους τόνους του πετρόλ η μεγάλη μπάρα κυριαρχεί στο χώρο, ενώ οι παρέες απολαμβάνουν το φαγητό ή το ποτό τους έξω ή μέσα στο μαγαζί.

Xορταστικά πρωινά από τις 8 το πρωί, αυγά με στάκα, με έναν από τους καλύτερους καφέδες της πόλης και βότανα από τα ελληνικά βουνά Brunch μέχρι τις 5 το απόγευμα με ελληνικές μπύρες και ενεργειακούς χυμούς από φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Και μόλις πέσει ο ήλιος, και μέχρι τα μεσάνυχτα, ελληνικά κρασιά με μεζέδες από 20 διαφορετικές περιοχές και νησιά της Ελλάδας. Όλες τις ώρες υπάρχουν επιλογές για Vegetarian και Vegan στο μενού του νέου καταστήματος που έχει ήδη προσελκύσει πολλούς φίλους στο κέντρο. Φυσικά δε μπορεί να λείπουν τα θρυλικά ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα σε συνταγή της κυρίας Αργυρώς - μαμάς του Σταύρου που γίνονται ανάρπαστα όπως και στο θρυλικό «Αλάτσι».

Μπύρες μικρών παραγωγών αλλά και κρασιά όλα ελληνικά, αρκετά από μικρά οινοποιεία, καθώς ο ιδιοκτήτης έχει «μανία» με τους μικρούς παραγωγούς συμπληρώνουν το μενού. Πηγή: www.thetoc.gr