Άρχισε η προμήθεια αντιγριπικών εμβολίων από τα φαρμακεία

Η συνταγογράφηση των αντιγριπικών εμβολίων θα ανοίξει την 1η Οκτωβρίου.

H διάθεση των αντιγριπικών εμβολίων προς τα φαρμακεία για τον φετινό χειμώνα άρχισε. Οι πρώτες παρτίδες εμβολίων διακινήθηκαν από τις φαρμακευτικές εταιρείες Vianex και Mylan.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του στο facebook επικαλέστηκε πληροφορίες πως η Mylan θα διαθέσει σταδιακά 570.000 εμβόλια που ήδη υπάρχουν στις αποθήκες της και η Vianex αρχικά 1.000.000 εμβόλια, που επίσης υπάρχουν στις αποθήκες της. Επιδίωξη των δυο εταιρειών αποτελεί η αποστολή τους από τις αποθήκες στα φαρμακεία μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον σύλλογο, η συνταγογράφηση των αντιγριπικών εμβολίων θα είναι «κλειδωμένη» έως τα τέλη του τρέχοντος μήνα και θα ανοίξει την 1η Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται πως οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να έχουν ηλεκτρονική συνταγή για την λήψη της δόσης.

Εξαιρέσεις αποτελούν:

  • Ασφαλισμένοι φορέων που δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

  • Πολίτες (τουρίστες) από χώρες εκτός Ευρωπαϊκές Ένωσης καθώς και οι Ευρωπαίοι πολίτες που δεν κατέχουν ΕΚΑΑ (Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας).

  • Μετανάστες, που για διάφορους λόγους δεν έχουν αποκτήσει ΑΜΚΑ ή Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ).

Πηγή: virus.com.gr


Δείτε περισσότερα νέα

17 views0 comments